lördag 8 januari 2011

I går em var jag ner på stan o köpte nya träningskläder för utomhusaktiviteter! Ett snyggt set med svarta byxor och en röd jacka som passar till både skidåkning och lite lunkande efter vägen. Så nu finns det inga undanflykter längre! Maken är lite orolig att jag ska halka, men med min snigelfart är det nog ingen risk...
Hoppas att min sjukgymnast har ngn tid åt mig denna vecka, så jag kan komma igång med styrketräningen igen oxå! Har ju lite problem med mina överrörliga axlar och häromveckan när jag åkte spark, tog det tvärstopp och då hann inte vänsteraxeln med, så nu är den rätt öm... Mina roliga revben behöver oxå tryckas till lite så är jag fit for fight sen!
Men ibland undrar man varför man lägger ner pengar på gymkort när man är bonde... Om det inte vore för den förebyggande effekten vore det helt onödigt! För det första går man ju i stort sett hela arbetspasset, man bär kalvarnas mjölkhinkar, lyfter/bär spånsäckar, skrapar skit (dom motordrivna skraporna är rassliga i 2 av 3 byggnader) skottar åt djuren ensilage (tungt) och inte minst när man ska ta fram rundbalarna med halm på skullen i Kungsgården får man träning.. Då behöver jag vara på dåligt humör för att orka.. Har man lite aggretioner att ta ut blir man ju mycket starkare =))
Clarence beställde "Matrevolutionen" härom dagen och den kom på posten redan igår, så nu hoppas jag att han kommer läsa ut den lite raskt, så jag får hugga tänderna i den sen! Hoppas verkligen att den är så intressant som den verkar vara! Kosten har ju så enormt stor påverkan på vårat välmående. Det handlar inte bara om vikten, utan även om hur våran hälsa påverkas av alla halvfabrikat som finns nu för tiden. Lagar man sin egen mat från grunden och undviker socker och stärkelserik mat får man en mkt friskare och starkare kropp. Dom flesta värkar bli smalare också, men den kategorin tillhör tydligen inte jag.. Men där får väl motionen komma in istället då! Är ganska avundsjuk på maken som gick ner så otroligt mkt för ett par år sedan, bara genom att lägga om kosten. Han rasade verkligen i vikt på att äta protein och bra fetter (animaliskt)! Nu tränar han 3 gånger i veckan, för att må bra (lite fåfäng är han oxå) så han behöver väl egentligen inte vara jättestrikt med maten, men som sagt, även kosten gör ju sitt för välmåendet. Sen är det väl så att jag kan inte hålla strikt diet, om inte han oxå gör det!
Nu blir det lite kaffe o mörk choklad till damernas skidåkning innan det är dax för ett träningspass i lagårn igen! Må så gott, det gör jag!

1 kommentar:

Hemlig beundrare... sa...

You go girl :-)